Онлайн-хакатон для студенток: отримай грант на ідею для залучення дівчат у STEM

website

CSR Ukraine, експертна організація Центр “Розвиток КСВ”, її ініціатива Дівчата STEM та UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення організують Всеукраїнський онлайн-хакатон для студенток “Hack4Good: як зацікавити дівчат технологіями”, що відбудеться протягом 3-5 листопада 2021 року. Захід реалізується у рамках проєкту “Трамплін до рівності” за підтримки Швеції та за сприяння Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. 

Частка дівчат, які обирають STEM напрями (наука, технології, інженерія, математика)  все ще залишається досить низькою. У всьому світі лише близько 30% дівчат є студентками STEM спеціальностей у вищих навчальних закладах. В Україні ж  згідно останніх даних Держстату на початок 2020/21 навчального року лише близько 10% дівчат навчалися на інженерних спеціальностях, а на спеціальностях галузі інформаційних технологій – близько 17%. 

Щоб вирівняти статистику й зацікавити ще більше дівчат STEM, впродовж 3-5 листопада 2021 року відбудеться онлайн-хакатон для студенток “Hack4Good: як зацікавити дівчат технологіями”. Мета хакатону – підвищити рівень знань дівчат про гендерну рівність та навчити їх дизайн-мисленню, щоб розробити командні проєкти, спрямовані на заохочення дівчаток до технічних спеціальностей.

Протягом трьох днів на учасниць очікують:

  • майстер-класи від експертів/ок з ефективних презентацій та пітчингу;
  • сесія з дизайн-мислення та гендерної рівності;
  • робота в командах над ідеями проєктів, які допоможуть зробити STEM-професії цікавими для дівчат;
  • менторський супровід команд протягом програми хакатону;
  • нагородження учасниць та допомога з розробкою та втіленням проєкту у майбутньому;
  • знайомство та натхненні розмови з успішними жінками в STEM про майбутню кар’єру.

Хто може взяти участь? 

В Хакатоні можуть взяти участь дівчата віком з 16 до 24 років, які є студентками ЗВО та професійно-технічних навчальних закладів та які навчаються на спеціальностях технічного спрямування або є студентками спеціальностей будь-якого іншого спрямування й зацікавлені технологічними сферами та мають мотивацію до участі в Хакатоні.  

Для участі в заході необхідно відправити індивідуальну онлайн-заявку та мотивацію до 25 жовтня включно: https://forms.gle/LTQBnw5aADrLy4uV6

На основі заповненої заявки та мотивації до участі буде відібрано 40 учасниць. Результати відбору будуть оголошені на офіційних сторінках ініціативи Дівчата STEM у Facebook та Instagram, а також на вебсайті https://divchata-stem.org.

Під час заходу буде сформовано команди з відібраних учасниць. Всі учасниці отримають круті подарунки від організаторів, а команда-переможниця отримає грант у розмірі 93 000 грн на реалізацію ідеї проєкту до кінця року для зацікавлення дівчат технологіями. 

Обов’язковою умовою участі є присутність учасниць впродовж всього часу проведення онлайн-заходу 3-5 листопада 2012 року (три робочих дні). За необхідності організатори відправлятимуть листи-сприяння щодо участі у Хакатоні для навчальних закладів відібраних учасниць. 

Умови та правила участі за посиланням: https://bit.ly/2YGWGCu

 

Детальна інформація: stem@csr-ukraine.org

*STEM – це акронім, який означає науку (Science), технології (Technology), інженерію (Engineering) та математику (Mathematics).

____

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проєкти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSREurope (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). www.csr-ukraine.org

UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення – є провідною агенцією ООН, яка зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді. Спільно з партнерами ми працюємо у 150 країнах та територіях світу, а з 1997 року і в Україні для утвердження рівності, подолання гендерних стереотипів, посилення можливостей жінок, рівномірного розподілу домашніх обов’язків та залучення чоловіків у виховання дітей. Більше інформації про UNFPA та нашу роботу в Україні: www.ukraine.unfpa.org. Стежте за діяльністю UNFPA у Twitter та Facebook.

#ДівчатаSTEM – ініціатива, спрямована на подолання гендерних стереотипів серед молоді. Філіали “Дівчата STEM” це спільнота активних дівчат та філіалів в школах та університетах України (надалі – Спільнота), що об’єднуються з метою більшого залучення та збільшення кількості дівчат до STEM-напрямів (наука, технології, інженерія, математика). Наразі у Спільноті 53 філіали. Детальніше про ініціативу ДівчатаSTEM та її проєкти за посиланням: https://divchata-stem.org/. Cлідкуйте за оновленнями на Facebook та Instagram,

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Контакти

Дівчата STEM – унікальна спільнота дівчат і жінок, які цікавляться STEM та навчаються і працюють в STEM напрямах

м. Київ, проспект Ю.Гагаріна 23, оф. 802

(044) 292 02 48

stem@csr-ukraine.org

Дівчата STEM

Підписатися на розсилку

Підпишіться на всі новини про наші майбутні проєкти та події

Слідкуйте за нами

© Дівчата STEM 2021. Всі права захищені.

X